Bloggutmaning 365 - 73

En kommentar

73. Tipsa om ett resmål du gärna skulle vilja besöka

 

Gårdagens inlägg beskrev två ställen i London jag längtar efter att besöka, och de är ju ganska självklara val.

 

Utöver det finns det många olika ställen jag vill resa till. Bl.a. till olika ställen att dyka på (jag vill verkligen dyka på vrak), det finns både i Sverige, Norge och flera ställen utomlands såklart.

Men det finns två ställen jag velat resa till så länge jag kan minnas. Det har inte gått eftersom jag bara åkt på familjesemestrar och det är verkligen inga ställen för familjer. Jag tycker inte heller om att resa själv och är inte säker på att det finns någon som vill åka med mig (för att inte tala om ekonomin) så de resemålen ligger på is för tillfället.

 

Det första är Auschwitz - Birkenau.

Det kanske låter konstigt. Men jag har läst mycket om andra världskriget och då speciellt om utrotningen och om livet som tysk (själva skjutandet och makt och sånt där är inte lika intressant). Jag har sett en del bilder från koncentrationslägret både på tv och på internet men jag vill dit bara för att få känslan av det, att på riktigt kunna ta in vad som hände där, vad människor kunde göra mot andra människor. Det är fascinerande på ett hemskt sätt.

 

Det andra är Chernobyl

Den verkar nog ännu konstigare och jag kan inte säga exakt varför jag vill dit. Men jag antar att huvudsaken är att jag älskar övergivna platser, och det där är en, ganska stor, övergiven plats.

 

 

xoxo Charlotta

 
1 mirajen.blo.gg:

skriven

Auschwitz och Birkenau är fantastiska ställen. Åk dit om du får chansen!! <3

Svar: Jag ska någon gång, det krävs bara pengar. Du har inte några sådana att låna ut? ;) <3
Ravenmistress