Sköldpaddan är äntligen lugn.

Kommentera
 
För några veckor sedan blev våran sköldpadda helt apatisk. Hon låg bara stilla och sparkade med bakbenen. Vi förstod genast att hon skulle lägga ägg. 
Men en vecka senare hade hon fortfarande inte lagt ägg och hon gick från apatisk till hyperaktiv (mer än vanligt.) Hon klättrade bokstavligen talat på väggarna. Hon stod med bakbenen på botten och frambenen nästan uppe i locket så att hela undeskalet syntes. Hon försökte simma igenom väggarna. Hon grävde hål ända ner till glasbotten. Hon flyttade stenar och bökade vid pumpen. Hon klättrade upp på solplattan, hoppade ner och började om igen. Hon började försöka klättra upp på solplattan från fel sida där det inte fanns några stenar att ta tag på och hon klarade det. Men det lädde till att hon försökte igen och då ramlade hon baklänges rakt på sollampan som gick i tusen bitar. Jag skyndade mig att sätta ner henne på golvet så att hon inte skulle få glas i sig och hon satte av som en galning över golvet. Vi fick tömma hela aqvariumet på småsten och allt och skölja igenom hela aqvariumet. Det tog oss hela eftermiddagen och vi var helt slut, men hon fortsatta rusa runt på golvet. 
Hon slutade även äta. Tillslut gav vi henne räkor för det äter hon alltid. Men hon ska inte leva bara på räkor så tillslut slutade vi med det och sa att hon får låta bli att äta då, tillslut blir hon väll hungrig nog att äta.
 
Äntligen för några dagar sedan kom äggen. Jag låg i soffan och hörde ploppanden från hennes aqvarium. Hon låg på solplattan och äggen trillade ner i vattnet. Jag ville inte störa henne medans hon låg där uppe men jag visste att så fort hon hoppat ner skulle hon försöka äta upp dem. Hon hoppade självklart ner när jag inte var i rummet och Robin fick skynda dit och plocka upp äggen. Han hann ta dem med Siri försökte bita honom för att komma åt dem. Hon lyckades dock inte och det blev inga ägg för henne. 
 
Nästa dag matade vi henne och hon åt som vanligt igen. Hon har även lugnat ner sig och flyter mest runt, hon börjar även använda solplattan som vanligt (att ligga och sola på alltså). Jag hoppas verkligen hon håller sig lugn nu och att hon inte tänker lägga ägg igen på länge!
 
Här ligger hon lugnt och solar och låter mig ta kort på henne utan problem. 
 
 
xoxo Charlotta